skip to Main Content

De zoete kers

De zoete kers (Prunus avium) kan alleen aangevraagd worden voor locatie Geestmerambacht.

Voor nu is het boomplantvak van de zoete kers vol, wij adviseren een andere boom te kiezen waar nog wel plek voor is.

In het ontwerp van het beplantingsplan is ruimte voor een maximaal aantal bomen per boomsoort. Aangezien er niet evenredig veel bomen per soort worden aangevraagd is het ene boomplantvak eerder vol dan een ander. Als het eerste plantvak  A vol is geplant beginnen we met planten in plantvak B. Dan zal de aanvraag voor een zoete kers weer opengesteld worden. Zie: beplantingsplan

Boombeschrijving

Het meest opvallende aan deze boom is de bloesem die in april/mei aan de boom verschijnt. Na de bloei, die kort maar hevig is, ligt de grond bezaaid met bloemblaadjes. De bladeren komen tegelijkertijd met de bloemen uit de knoppen. Een ander kenmerk van de kers zijn de zogenaamde lenticellen (huidmondjes) die uitgroeien tot horizontale strepen op de stam en takken. De stam is erg recht van structuur en ook de takken staan haaks op de stam. Dit maakt dit waardevolle hout zeer geschikt voor het maken van meubels.

Eigenschappen en symboliek

De korte bloei van de zoete kers leert ons de tijd te waarderen die we samen met onze geliefden doorbrengen. In de Japanse folklore staat dat als de Sakura-geest de verrukkelijke bloesemgeur verspreidt in het voorjaar, het tijd is om schoonheid en elegantie te vieren. De kers staat symbool voor geluk, nieuw begin, onschuld en schoonheid.

Back To Top