Ga naar hoofdinhoud

Het Bos der Omarming – Natuurpark Geestmerloo

Natuurpark Geestmerloo is een uitbreiding van recreatiegebied Geestmerambacht. De bomen staan er in een organisch, parkachtig landschap. De soorten bomen staan in plantvakken en zijn zo gerangschikt dat de verschillende kleuren blad zo veel mogelijk met elkaar contrasteren. Ook in de winter valt het kleurverschil van de stammen en takken op.

Keien

Drie keien op iedere hoek markeren Het Bos der Omarming. Deze keien staan symbool voor de verbinding tussen vergankelijkheid en het onvergankelijke. Keien vergaan niet, ze zijn voor eeuwig. Ze symboliseren de kracht die je kunt opdoen in dit bos. Het zijn de ankers van het leven.

Labyrint  

In Het Bos der Omarming is een bijzonder ontmoetingsplein gecreëerd. Dit plein is als het Labyrint van Chartres aangelegd. Het lopen van een labyrint geeft je kracht en betekenis; het labyrint staat voor de weg naar binnen en de weg naar buiten, zonder te verdwalen. Het centrum kun je vertalen als de bron of de liefde.

Wereldboom  

Midden in Het Bos der Omarming staat een grote linde. Deze boom is geplant om solidair te zijn met alle ouders ter wereld die door wat voor oorzaak dan ook een zijn kind verloren. Met deze wereldboom gedenken en eren we hun overleden kinderen. De boom is een monument en staat symbool voor de vrede die altijd onder kinderen heerst. Ouders en familie die in Nederland wonen of verblijven, kunnen de boom te allen tijde bezoeken en hier troost uit putten.

GeestmerlooPlantvakken
plantvakken Geestmerloo
de wereldboom

Plattegrond van Het Bos der Omarming.

Klik hier om te zien hoe het Bos is aangelegd.

Back To Top