Ga naar hoofdinhoud

Stichting Het Bos der Omarming biedt plantlocaties aan in natuurgebieden waar gelegenheid is voor het aanplanten van herdenkingsbomen voor overleden kinderen. 

Het Bos der Omarming is een bos waar je kan herdenken in de natuur en nieuwe krachten op kan doen.

In natuurgebied het Wildrijk bij Sint Maartenszee is in het najaar van 2018 de 1ste boomplantdag georganiseerd.

De andere locatie is Natuurpark Geestmerloo, nabij Alkmaar. In het uitbreidingsgebied aan de Nauertogt is Het Bos der Omarming opgenomen. In november 2021 zijn hier de eerste herdenkingsbomen geplant.

We houden je graag op de hoogte. Klik hier om je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Het idee

Het idee om een herdenkingsbos te creëren ter nagedachtenis aan overleden kinderen, is ontstaan door sterfgevallen in eigen omgeving. Toen we zelf met familie een boom plantten, kwamen we erachter dat een dergelijke boom een mooie vorm is om iemand te herdenken.

Monument

Het herdenkingsbos is een monument ter nagedachtenis aan overleden kinderen en hun talenten. Deze talenten heeft het kind niet verder kunnen ontplooien, maar inspireren ons in het verdere leven.  De bomen gaan op in het bos en het bos zal ook als bos worden onderhouden.

De keien

De keien staan voor de verbinding tussen vergankelijkheid en het onvergankelijke. Keien vergaan niet, zij zijn voor eeuwig.

Zij symboliseren de kracht die mensen kunnen opdoen in dit bos, het zijn de ankers van het leven.

Een Bos der Omarming wordt gemarkeerd door drie keien op iedere hoek van het Bos.

Back To Top