Ga naar hoofdinhoud

Wanneer kan ik een herdenkingsboom aanvragen?
Je kunt het hele jaar door een boom aanvragen. Twee keer per jaar is er gelegenheid om de door jou gekochte boom te planten: tijdens de boomplantdag in het voorjaar of in het najaar. Kijk in de agenda [link naar agenda] wanneer de eerstvolgende boomplantdag is.

Wat kost een herdenkingsboom?
Een herdenkingsboom kost € 275,00.

Wat krijg ik voor dat geld?
De boom zelf natuurlijk, inclusief boompalen en verzorging (denk aan water geven bij droogte). In dit bedrag zit ook het onderhoud en beheer van het terrein voor tien jaar. En de boomplantdag, met muziek en koffie, thee of chocomel.

Mag ik zelf een boom meenemen en planten?
Nee, dat is niet toegestaan. We hebben een assortiment bomen waarvan wij weten dat de kwaliteit goed is en die passen in het landschap en beplantingsplan. Voor bomen die mensen zelf meebrengen kunnen wij niet garant staan.

Ik wil graag een appelboom planten, maar die staat niet in de lijst.
Dat klopt, die staat niet in de lijst. Je kunt kiezen uit de volgende bomen: de iep, de wilg, de els, de berk, haagbeuk, de linde en de zoete kers. Andere bomen zijn om verschillende redenen niet geschikt om te planten in Het Bos der Omarming.

Mag je één boom planten voor twee kinderen?
Ja, dat mag zeker.

Kun je ook een boom planten voor een volwassen overleden kind?
Ja, dat kan. Welke leeftijd ook, het blijft je kind.

Mogen broers, zussen, vrienden of vriendinnen ook een boom planten voor een overleden kind?
Jazeker, iedereen mag een boom planten voor een overleden kind. Het gaat hierbij echt om kinderen, dus tot 18 jaar. Behalve ouders, die mogen ook een boom planten voor een ouder kind. Je kind blijft immers altijd je kind, hoe oud het ook is. Maar je kunt dus bijvoorbeeld een boom planten voor een overleden team- of klasgenoot.

Ik wil graag een hartje ophangen of een knuffeltje neerleggen bij de boom. Mag dat?
Nee. We snappen de behoefte, maar het mag niet. Alle bomen bij elkaar groeien uit tot een bos, dat we ook als zodanig onderhouden. Het bos zelf is dus het monument. Een graf op een begraafplaats leent zich ervoor om herinneringsattributen te laten liggen, een bos niet. Spullen die we tegenkomen, halen we weg. We doen ons best om hierbij de eigenaar te achterhalen en informeren, maar dit lukt niet altijd.

Hoe weet ik waar mijn boom staat?
Als het bos nog niet volgroeid is, kun je jouw boom waarschijnlijk gemakkelijk terugvinden. Maar als de bomen zich ontwikkelen en het bos steeds voller raakt, wordt dat steeds moeilijker. Net zoals in een ‘echt’ bos is het onmogelijk en onwenselijk om alle bomen te markeren.

Kan ik een donatie doen voor het Bos der Omarming? En zo ja, waar?
We zijn natuurlijk hartstikke blij als je Het Bos der Omarming een warm hart toedraagt. Donaties kunnen worden overgemaakt op rekening NL60 TRIO 0338 5063 57 t.n.v. Het Bos der Omarming.

Waarvoor wordt mijn donatie gebruikt?
Het geld dat we krijgen gebruiken we voor onderhoud. Maaien is bijvoorbeeld vrij prijzig. We hebben ook een spaarpot voor families die graag een boom willen planten maar dit niet (helemaal) kunnen betalen. Wij vinden dat het Bos der Omarming er voor iedereen moet kunnen zijn.

Back To Top