skip to Main Content
Geestmerloo

Geestmerambacht is uitgebreid. Aan de zuidzijde is hard gewerkt aan Natuurpark Geestmerloo.

Geestmerloo is een onderdeel van Geestmerambacht en het bestaat uit een natuurspeeltuin, een natuurbegraafplaats, en het Bos der Omarming. Het groenwerk is inmiddels aangeplant en krijgt nu de kans om in alle rust aan te sterken en te groeien.

Natuurpark Geestmerloo biedt ruimte voor iedereen. Kom langs om de  ontwikkeling van de natuur te volgen, om te genieten van het uitzicht of te spelen in de natuurspeeltuin. Op de speel- en ligweide is ruimte om bijvoorbeeld te picknicken of een balletje te trappen. De sloten en grote vijver nodigen uit om te komen vissen en in het Bos der Omarming is een labyrint aangelegd. Voor mensen met honden is een strook ingericht als losloopgebied, aanvullend op de losloopgebieden die recreatieschap Geestmerambacht en gemeente Alkmaar al hebben. In de rest van het natuurpark moeten honden aangelijnd blijven.

De realisatie van het deel buiten de natuurbegraafplaats is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Holland.

De feestelijke opening wordt vanwege het coronavirus nog even uitgesteld. Maar dat betekent niet dat we nog niet kunnen genieten van dit prachtige nieuw aangelegde gebied. Iedereen is vanaf 15 juli welkom.

Uiteraard worden de maatregelen die het RIVM heeft opgesteld in acht genomen. Dus vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.

Back To Top